Tässäkö sinun unelmaduunisi? ”Linnunpelätin, asuja, pakkaaja…”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Oma ammatti saattaa ehkä joskus tuntua tavanomaiselta tai tylsältä. Kaikkien kohdalla tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Oddee on nimittäin nyt koonnut listan ammateista, jotka ovat varmasti sieltä erikoisemmasta päästä.

Listalle on nostettu muun muassa pakkaajan työ. Kyseessä on pesti, jossa matkatavaroiden pakkaamiseen erikoistunut henkilö palkataan pakkaamaan lasten tavarat näiden lähtiessä kesäleirille. Sivuston mukaan yhdysvaltalaisesta luksuspalvelusta ollaan valmiita maksamaan jopa tuhat dollaria.

Poikkeavalta kuulostaa myös Muellerin perheen ammatti. Perhe asuu palkkaa vastaan myynnissä olevissa luksustaloissa. Talo tulee pitää erittäin puhtaana ja Muellereiden tulee olla valmiita muuttamaan pois välittömästi. Erikoiseen käytäntöön on turvauduttu sen takia, että asutut talot käyvät kiinteistönvälittäjien mukaan paremmin kaupaksi.

Moni ei myöskään voi sanoa toimivansa ammattiliftarina. Ilmiö on rantautunut Jakartaan Indonesiaan, jossa on suurten liikenneruuhkien johdosta otettu käyttöön alueita, joille saa ajaa ainoastaan autoilla, joissa on vähintään kolme matkustajaa. Ammattiliftarit nousevat maksua vastaan alle kolmea henkeä kuljettaviin autoihin ja esittävät heidän ystäviään tai sukulaisiaan, jotta he pääsevät näille rajatuille alueille.

Luonnosta pitävät voisivat haluta toimia linnunpelättiminä. 22-vuotias Jamie Fox palkattiin norfolkilaiselle pellolle säikäyttelemään lintuja pois muun muassa ukulelen ja haitarin kanssa. Nuorukainen tienasi pestinsä avulla tarpeeksi rahaa, että hän matkusti palkkarahojensa avulla lomalle Uuteen-Seelantiin.