Niken logon suunnittelu maksoi 35 dollaria vuonna 1971

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen urheiluvaatteita ja -välineitä valmistava Nike on tällä hetkellä maailman suurin urheiluvaatteiden valmistaja. Vuonna 1971 Nike-nimensä saanut yhtiö on erittäin tunnettu ympäri maailmaa. Nike tunnistetaan erityisesti mustasta logostaan ja Just Do It -sloganistaan.

Nike
Nike

Monelle tuttu logo on pian jo 43 vuotta vanha. Harva kuitenkaan ehkä tietää, miten miljoonien vaatteissaan kantama logo syntyi. Mustan logon piirsi vuonna 1971 Carolyn Davidson -niminen graafisen suunnittelun opiskelija, The Oregonian -lehti kertoo.

Nikea edeltänyttä Blue Ribbon Sportsia perustamassa ollut Phil Knight työskenteli silloin Portland State Universityllä, ja hän tarjosi opiskelijaneitokaiselle erilaisia suunnittelutöitä.

Kyseisestä logosta Davidson tienasi ainoastaan 35 dollaria ja sen tekemiseen meni 18 tuntia. Davidson on sittemmin saanut tunnustusta työstään. Knight myös hankki tälle kultaisen sormuksen, jossa on Niken kuuluisa logo. Davidsonin mukaan hän käyttää sormusta ylpeänä joka päivä.