Naisten uskottomuudessa odottamaton muutos – tulossa muotiin?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naisen rooli on muuttunut vuosien varrella kotirouvasta itsenäisemmäksi. Kotiäitiyttä saatetaan pitää nykyaikana tarpeellisena vain suurperheissä tai silloin, jos perheen hoidettavana on kotona toimiva yritys, kuten maatila.

Ajan hammas on puraissut perhe-elämän lisäksi myös avioliittojen malliin, jossa miehet eivät ole ainoastaan suhteen pettäjiä. Pettäjäsivusto Ashley Madison kertoo, että heidän naispuolisten käyttäjien määrä on kasvanut viime vuosina 51 prosenttia.

Enää ei puhuta miesten luonnollisesta tarpeesta etsiä itselleen mahdollisimman monta parittelukumppania, sillä myös naiset haluavat tyydyttää himonsa ja tarpeensa – tavalla tai toisella. Naiset kuitenkin turvautuvat ennemmin vakituiseen salasuhteeseen kuin paineita poistavaan hetken hairahdukseen.

Tyypillinen naispuolinen pettäjä on sivuston mukaan 30 – 40-vuotias, vakituisessa parisuhteessa elävä nainen, joka tapaa salaista seuraa keskimäärin kolmen kuukauden ajan. Hän todennäköisesti rakastaa kumppaniaan, mutta ei koe saavansa tarpeeksi huomiota tai vastausta tunteisiin. Hän ikään kuin yrittää pelastaa avioliittonsa ja poistaa turhautuneisuutensa syrjähypyn avulla. Ainoastaan 16 prosenttia naispuolisista pettäjistä haluaa jättää kumppaninsa oikeasti.

– Näyttää vahvasti siltä, että naiset astuvat pettämisasioissa yhä enemmän miesten areenalle, Sivuston perustaja Noel Biderman uskoo.