Blockfest murskasi kävijäennätyksensä – festareilla 34 000 kävijää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokaisena järjestysvuotenaan jo ennakkoon loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest venyi jälleen uuteen yleisöennätykseen. Seitsemättä kertaa toteutettu festivaali keräsi oheistapahtumineen yhteensä 34.000 hyväntuulista kävijää Tampereelle 1. – 2. elokuuta.

Leevi Toija, Stara
Leevi Toija, Stara

Katso Blockfestin kuvakoosteet tästä: Perjantai ja lauantai.

Aurinkoisessa säässä juhlittu Blockfest tarjosi Ratinanniemen yleisölle erikoiskeikkoja. Perjantain pääesiintyjäksi saapunut hiphop-ikoni Snoop Dogg otti Tampereen haltuun yli tunnin kestäneellä keikalla, jonka aikana elävä legenda oli sonnustautunut Ilveksen jääkiekkojoukkueen hänelle räätälöimään aitoon pelipaitaan. Hittikimaran esitti myös lauantain ulkomainen esiintyjä, edellisen Suomen keikkansa jälkeen useampaan otteeseen Billboardin listaykkösenä viihtynyt Rick Ross.

Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara

Tapahtuman päätti livebändin kera esiintynyt Cheek, joka jätti erikoispitkän shownsa myötä jäähyväiset festarilavoille ennen pitkää taukoaan. Mikael Gabriel piti lupauksensa lennättämällä entiset Jay Z -suojatit, Memphis Bleekin ja Freewayn sekä Chung Cvrtierin osaksi ainutlaatuista yhteiskeikkaansa. Isolla seurueella paikan päälle saapui myös JVG, joka kutsui lavalle lähes kaksikymmentä vierailevaa tähteä aina Sara Chafakista Pete Parkkoseen. Viikonlopun muita yllätysvieraita olivat esimerkiksi Brädin setissä nähty Apulannan Toni Wirtanen, JVG:n mukana saapunut Mikael Granlund ja Cheekin keikalla esiintynyt Diandra.

Elastiselle jaettiin tapahtumassa elämäntyöpalkinto vaikutuksesta suomalaisen hiphop-kulttuurin kehityksen eteen. Palkinnoksi jaettu taideteos, Voittamaton, on Tebianin suunnittelema. Vuonna 2008 vain muutaman tuhannen kävijän tapahtumana aloittanut Blockfest on noussut lyhyessä ajassa Suomen suurimmaksi ja suosituimmaksi hiphop-festivaaliksi. Blockfest järjestetään kahdeksatta kertaa elokuussa 2015.