Vartija otti kiinni ja pahoinpiteli sivullisen – poliisi turvasi selustan

Ohhoh! · Stara.fi

Poliisien ylilyönnit ja laittomuudet paljastuvat nykyisin aikaisempaa suuremmalle yleisölle, koska nykyisin tapahtumista saadaan yleensä todisteeksi videoita ja valokuvia. Sama koskee myös kauppakeskusten vartjoita, joiden yli-innokkuus menee joskus pahasti yli.

Nyt Yhdysvaltojen Seattlessa eräs yli-innokas Westlaken ostoskeskuksen vartija on seurannut Israelin vastaista mielenosoitusta. Pian paidaton mies oli hyökännyt mielenosoittajien kimppuun, jolloin vartija oli iskenyt silmänsä mustaihoiseen sivulliseen nuoreen mieheen. Hän oli 25-vuotias Raymond Wilford, joka oli ystävineen viettämässä aikaa ostoskeskuksessa.

Ensin vartija pahoinpiteli Wilfordin suihkuttamalla hänen kasvoilleen ja silmiinsä pippurisumutetta. Sen jälkeen vartija pani miehen väkisin käsirautoihin, vaikka ihmisjoukko huusi ympärillä miehen olevan syytön. Tilanne tallentui Alex Garlandin videolle.

Hetken kuluttua paikalle tuli vielä poliisi, joka turvasi vartijan selustaa. Vartijan törkeällä ylilyönnillä oli kymmeniä silminnäkijöitä, ja tieto tapauksesta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä. Lehden tietojen mukaan tapauksesta on sittemmin käynnistetty tutkinta. Ilman sosiaalista mediaa tapaus olisi painettu villaisella ilman tutkimuksia ja mahdollisia rangaistuksia.