Weekend Festival käynnistyy tänään – ilmatilaa rajoitettu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurimpiin musiikkitapahtumiin lukeutuva Weekend Festival käynnistyy tänään Helsingin Kalasatamassa. Kaksipäiväinen tapahtuma on jo loppuunmyyty, ja paikalle on saapumassa yhteensä noin 50.000 elektronisen musiikin ystävää. Porteilla ei ole lippuja myytävänä.

Festivaalin päälava on lähes kaksi kertaa suurempi kuin viime vuonna. Lisäksi konserteissa nähdään ennätysmäärä ilotulitteita ja lasertehosteita, mistä syytä esimerkiksi alueen päällä olevan ilmatilan liikennöintiä on rajoitettu. Tapahtuma-alueelle on runsaasti myös erilaisia visuaalisia elementtejä ja aktiviteettejä, kuten maailmanpyörä ja ketjukaruselli.

Festivaalilla nähdään useita elektronisen tanssimusiikin supernimiä, joista muun muassa Martin Garrix ja Afrojack esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Tapahtuman kenties odotetuin vetonaula Deadmau5 tuo paikalle omat mittavat visuaaliset elementtinsä ja soittaa festivaalin viimeisenä esiintyjänä päälavalla lauantaina 16. elokuuta.

Lisäksi paikalle saapuu suuri joukko muita maailmantähtiä, kuten Calvin Harris, Hardwell, Afrojack, Knife Party sekä DJ-kaksikko Dimitri Vegas & Like Mike. Lisäksi festivaalialueen lavoilla nähdään kymmeniä muita suosittuja ulkomaisia ja kotimaisia nimiä. Tapahtuman portit avautuvat molempina päivinä kello 14, ja esiintymiset päättyvät kello 24.00 mennessä.