Opettaja tuli ulos kaapista – sai kiitoskirjeen vuosia myöhemmin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Opettajan odotetaan näyttävän oppilailleen esimerkkiä siinä, miten käyttäydytään asiallisesti ja muita kunnioittavasti. Eräs brittiopettaja halusi vuonna 2010 omalla esimerkillään opettaa kouluaisille rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Miesopettaja tuli julkisesti ulos kaapista koko koulun yhteisessä tapahtumassa.

Julkisesti seksuaalisesta suuntautumisestaan kertonut David Weston selittää Metrolle, että päätös syntyi vaikeasta sairaudesta selviytymisen jälkeen. Mies halusi olla hyvä esimerkki ja vaikuttaa maailman kulkuun. Rohkea ele sai jo vuonna 2010 paljon kiitosta.

Nyt Weston on saanut LinkedIn-palvelun kautta yllättävän kiitoskirjeen. Viestin on lähettänyt miehen entinen oppilas, joka kertoo Westonille olleensa erittäin otettu tämän rohkeudesta ja rehellisyydestä. Heteroseksuaaliksi mieheksi itseään kuvaileva entinen oppilas kiittää Westonia siitä, että hän haastoi paikalla olleiden ennakkoluuloja. Opettaja julkaisi kuvan viestistä Twitter-tilillään.