Hupsista! Sairaala lähetti 200 elävälle kuolintodistuksen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Erilaisten valtion virastojen oletetaan toimivan säntillisemmin kuin muiden laitosten, koska he odottavat myös asiakkailtaan äärimmäistä tarkkuutta esimerkiksi erilaisia hakemuksia täytettäessä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että siellä missä työskentelee ihmisiä, tapahtuu myös inhimillisiä virheitä. Harvoin kukaa kuitenkaan odottaa saavansa elinaikanaan kuolintodistusta. Australialainen Austinin sairaala on nyt mokaillut oikein olan takaa, sillä he ovat vahingossa lähettäneet potilaidensa omalääkäreille viralliset tiedot kuolemasta.

Lääkäreille lähetettiin yhteensä 200 asiakkaan kuolintodistusta. Kaikki kuolleeksi ilmoitetut henkilöt ovat kuitenkin elossa. Virhe johtui sairaalan käytäntömuutoksista.

Sairaala on pahoitellut virhettä ja suurin osa turhan kuolintodistuksen vastaanottaneista lääkäreistä on suhtautunut asiaan ymmärtäväisesti. Australian lääketieteellinen yhdistys on kuitenkin tuominnut virheen pöyristyttäväksi ja haitalliseksi. Sairaalan lakimiehet ovat vastalauseena vedonneet ylityöllistettyyn terveyshuollon tilaan, jonka epäillään olevan osasyyllisenä tapahtuneeseen, Mirror uutisoi.