Uppopaistettu tequila tekee tuloaan – blogi tarjoaa ohjeet

Lifestyle Ruoka · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin brittiläisestä pariskunnasta, joka oli kehitellyt herkkusuiden iloksi friteeratun alkoholin. Kyseessä oli käytännössä alkoholissa nesteytetty kerrosleivonnainen, joka oli kuorrutettu ja paistettu rasvassa.

tequila20082014

Nyt friteeratun alkoholin tarjoamat mahdollisuudet on noteerattu myös Atlantin toisella puolella. Oh, Bite It! -nimisessä blogissa on julkaistu ohje, jonka avulla kuka tahansa voi valmistaa itse uppopaistettua tequilaherkkua.

Friteeratun tequilan salaisuus on sokerikakku, jota dipataan alkoholijuomassa. Nesteen itseensä imeneet kakunpalat friteerataan öljyssä ja lopuksi sokeroidaa, jolloin niistä tulee alkoholia sisältäviä rasvaisia makupaloja. Mikäli tequila ei kuulu omiin suosikkeihin juomapuolelta, voi sen korvata myös muilla vahvoilla alkoholijuomilla.