Sekopää juoksi trombiin ottamaan selfien – katso video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pölypyörteiksi kutsutaan sääilmiöitä, joissa ilmavirtaukset nostavat ilmaan hiekkaa ja roskaa sekä muodostavat pieniä pyörremyrskyjä, eli pölypyörteitä tai trombeja. Ne ovat yleisiä erityisesti aavikoilla ja muilla kuivilla seuduilla, kuten Saharassa, Lähi-idässä ja Australian erämaassa.

YouTube
YouTube

Tuoreella Youtube-videolla tapaamme australialaisen hurjapään, joka ajaessaan autollaan aavikolla törmää trombiin. Miehen ensimmäinen reaktio ei ole suinkaan paeta paikalta, vaan juosta kameran kanssa kohti pyörrettä ottaakseen selfien.

Yllättäen australialaismies selviää uskomattomasta tilanteesta hengissä ehjin nahoin. Auto sen sijaan sai vaurioita, sillä ainakin sen ikkunat hajosivat. Trombi-selfie lienee kutsumanimeltään jatkossa trombie.