Brittisairaala tarjoilee potilailleen kaloripommia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sairaalaruoka on tunnetusti vähämausteista ja kevyttä. Moni pitkiä sairaalajaksoja viettävää pudottaa hoitojakson aikana elopainoaan useilla kiloilla. Sairaalan kanttiinasta saattaa saada suuhunsa hieman kaloripitoisempaa herkkua kuin keittiöstä. Englantilaisen sairaalan kahviosta voi ostaa hieman liian hurjan pekonipommin.

Samaan aikaan kun hyvinvointivaltioiden asiantuntijat taistelevat liikalihavuudesta johtuvia sydän- ja verisuonisairauksia vastaan uusilla ravintosuosituksilla, mättävät tavalliset ihmiset kitaansa järkyttävän määrän epätervellistä valmisruokaa.

Pekonit, kananmunat tai piiraat eivät ole kokonaan kiellettyjen ruokien listalla, mutta samaan aikaan jokaista rasvaherkkua nautittuna annoksen kalorimäärä nousee valtavaksi. Englantilaisen Ninewellsin sairaalan ravintolasta voi ostaa alle kahdella eurolla piirakka-annoksen, jossa on pekonia, kahta erilaista makkaraa, papuja ja kananmunaa.

Lääketieteellistä hoitoa tarjoavassa laitoksessa myytävä ruoka on saanut monet raivostuneeksi. Heidän mukaansa tällaisia annoksia ei tulisi myydä edes sairaalan lähimailla, Mirror-lehti raportoi. Uutisoimme taannoin hieman samanlaisesta tapauksesta, jossa kuntosali aloitti donitsien ja pitsojen myymisen kanta-asiakasalennuksilla.