Japanilaisravintolassa karmea ruoka-annos – oksettavinta koskaan?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sashimi on japanilainen ruokalaji, jonka raaka-aineena käytetään raakaa lihaa, kuten kalaa. Raa’an kalan syöminen esimerkiksi sushin yhteydessä on nykyään monille länsimaalaisillekin melko yleistä, ja suomalaisille se on tuttu käytäntö jo vuosien takaa graavilohen muodossa.

YouTube
YouTube

Raa’an kalan syöminen ei siis hetkauta enää monia, mutta raa’an sammakon syöminen olisi varmasti monille vaikeampaa – varsinkin, kun sammakko on niin tuore, että se liikkuu vielä tarjoiluvaiheessa. Juurikin tästä on kyse härkäsammakko-sashimissa, joka on tokiolaisessa Asadachi-ravintolassa tarjoiltava ruoka-annos.

Härkäsammakko tarjoillaan salaatin, sitruunan, soijakastikkeen ja jään kera. Youtube-videolta ilmenee, kuinka härkäsammakko-sahshimi valmistetaan. Vaikka sammakko tapetaan ennen tarjoilua, se liikkuu lautasella vielä muutaman minuutin ajan. Sisällöstään johtuen video ei sovellu herkkävatsaisimmille katsojille.

Alun perin vuonna 2012 julkaistu video on herättänyt runsaasti keskustelua ruokalajin eettisyydestä. Japanilainen kokki Mamie Nishide kommentoi Fox News -kanavalle, ettei kyseessä ole kovinkaan yleinen ruokalaji, vaan harvoissa Tokion Shinjuku-alueen ravintoloissa tarjoiltava erikoisuus.