Malaysia Airlines pahoissa talousvaikeuksissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Malesialainen lentoyhtiö Malaysia Airlines on kohdannut tänä vuonna todella karuja vastoinkäymisiä. Maaliskuussa lentoyhtiön MH370-lento hävisi matkustajineen kuin tuhka tuuleen, ja yhtiön lento MH17 ammuttiin alas Ukrainassa heinäkuussa.

Malaysia Airlinesin matkustajamäärät ovat laskeneet radikaalisti, vaikka kumpikaan onnettomuuksista ei ollut ainakaan julkisten tietojen mukaan lentoyhtiön omaa syytä. Wall Street Journalin mukaan lentoyhtiö tekee päivittäin tappiota yli 1,6 miljoonaa euroa. Kaakkois-Aasiasta käsin vaikuttava lentoyhtiö joutunee vähentämään rajusti henkilökuntaansa ja karsimaan lentoreittejä.

Yhtiön oletetaan myös uusivan nimensä ja ilmeensä, koska nykyisellään Malaysian Airlines mielletään vain turmakoneita kuljettaneeksi yritykseksi. Netissä on julkaistu kuvia lentoyhtiön matkoilta, ja kuvista näkee, että koneissa on vain muutama matkustaja. Osa mediassa kiertävistä kuvista on kuitenkin valheellisia, kuten perhepotretti, jossa tyhjältä näyttävässä kuvassa poseeraa äiti, isä ja heidän tyttärensä. Kuva on perheenäidin mukaan otettu ennen kuin muut matkustajat ovat tulleet koneeseen.