Star Wars -tunnusmusiikki soitettiin harpulla – upea tulos!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harppukaksoset Camilla ja Kennerly nousivat koko maailman tietoisuuteen viime vuonna julkaisemalla harpuilla soitetun Iron Maidenin Fear of the Dark -kappaleen version. Metallicoveria on kuunneltu YouTubessa jo yli miljoona kertaa. Nyt soittimen kielet taipuvat menestyselokuvasaagan soundtrackin tahdissa.

YouTube
YouTube

Omintakeisissa maisemissa ja asuissa harppujaan soittavat kaksostytöt ovat luoneet musisoinnillaan uudenlaisen tyylin esittää tunnettuja kappaleita suurelle yleisölle. Star Wars -elokuvista tutut sävelkulut ovat sykähdyttävän kauniin kuuloisia harpuilla soitettuna, vaikka äänimaailma on enemmän fantasiaan sopiva.

Kaksosilta on äskettäin ilmestynyt albumi, jolla kuullaan 14 elokuvan, videopelin, televisiosarjan ja animen tunnuskappaletta cover-versioina. Harpun soittaminen ei ole maailman yksinkertaisinta puuhaa, sillä sen ääniala ylttää 6,5 oktaaviin ja kieliä on yhteensä 47.