Mies kiipesi 6 000 metriselle vuorenhuipulle – poseerasi alasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koillis-Tansaniassa sijaitseva Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori. Kyseessä on loiva vuori, jolle kiipeäminen on melko suosittua. Vuorikiipeily on silti aina kovaa fyysistä kuntoa ja kestävyyttä vaativa harrastus.

Julkaisu käyttäjältä Ben Boleyn.

18-vuotias brittiläinen opiskelija Ben Boleyn kiipesi Kilimanjaron vuorelle kerätäkseen tempauksellaan rahaa Iso-Britannian Worcesterissa sijaitsevalle lastensairaalalle. Vuoren huipulla nuorukaisen ystävä päätti lyödä vetoa hänen kanssaan. Kanssakiipeilijä laittoi 500 tansanian shillinkiä peliin siitä, ettei Ben uskaltaisi riisuuntua alasti huipulla.

Lämpötila lähes 6.000 metrin korkuisen vuoren huipulla oli jäätävän kylmä, mutta Ben Boyleyn tarttui haasteeseen. Hän poseerasi huipulla 10 minuutin ajan housut kintuissaan muiden kiipeilijöiden naureskellessa ja ottaessa kuvia vieressä.

Benin vedossa voittama 500 tansanian shillikiä vastaa noin 0.20 euroa, joten rikastumisen toivossa hän tuskin heitti vaatteitaan pois hyytävissä olosuhteissa. Hän kuitenkin jakoi kuvan tempauksestaan Facebook-sivullaan siinä toivossa, että saisi sillä lisää huomiota varainkeruuprojektilleen lastensairaalaa varten.