Mies levitti HI-viruksen ainakin 24 mieheen – mitätön tuomio tulossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kansainvälisen tutkimusryhmän mukaan HIV on siirtynyt simpansseista ihmisiin 1884–1924 välisenä aikana. Nykyisin virus on maailmanlaajuinen ongelma, ja valtaosa taudinkantajista on naisia ja lapsia kehitysmaissa.

Nyt Yhdysvaltojen San Diegossa asuva Thomas Guerra on kertonut tartuttaneensa AIDS:iin johtavaa HI-virusta tahallisesti homokumppaneilleen. 29-vuotias mies oli leuhkinut kavereilleen satojen tekstiviestien välityksellä jakaneensa seksikumppaneilleen ”positiivista energiaa”. Ainakin 24 miestä on saanut viruksen.

Valitettavasti Kalifornian lait tuomitsevat hänet korkeintaan kuuden kuukauden vankeustuomioon ja tuhannen dollarin sakkoihin. Miehen lähettämät tekstiviestit osoittavat kuitenkin raskauttavasti hänen tekonsa raa’aksi ja tuomio saattaa nousta kahdeksaan vuoteen, CBS 8 -uutiskanava raportoi. Kondomin käyttö ja vakituinen seksikumppani vähentävät HIV-tartunnan riskiä.