Näin kuorit omenan parissa sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa eletään parhaillaan omenan satokautta, ja monissa perheissä hedelmistä valmistetaan hilloja, piirakoita, mehuja ja viiniä. Mikäli omenoita ei halua hyödyntää kuorineen päivineen, joutuu ne siemenkodan poistamisen lisäksi myös kuorimaan. Puuhassa saattaa kipeytyä käsi.

YouTube
YouTube

Onneksi maailman on täynnä oman elämänsä Pelle Pelottomia. Kerroimme jo alkuvuodesta kokista, joka oli keksinyt kuoria omenan porakoneen avulla parissa sekunnissa. Nyt tapa on levinnyt laajemmallekin, sillä nyt myös eräs perheenisä käyttää samaa taktiikkaa. Yksi omena muuttuu kuorettomaksi alle kahdessa sekunnissa.

Omena asetetaan porakoneeseen ja sen jälkeen kuorimaveitsi painetaan omenan kylkeen. Omenan pyöriessä kuorimaveitsi poistaa kuoret nopeasti ja näppärästi. Vaikka toimenpide näyttää yksinkertaiselta, sopii se ainoastaan perheen aikuisväen toteutettavaksi.