Kissa pelasti omistajansa hengen: ”Se herätti minut”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime aikoina maailmalta on kantautunut uutisia sankarikissoista, jotka todistavat vääräksi väitteen jonka mukaan kissat eivät välitä omistajistaan. Keväällä verkossa levisi esimerkiksi video, jossa perheen lemmikkikissa häätää pois pientä poikaa ahdistelevan koiran.

Nyt australialainen mies on puolestaan pelastunut kuolemalta Sully-kissansa ansiosta. Australian Broadcasting Corporationin mukaan Melbournessa asuva Craig Jeeves heräsi maanantaiyönä kissansa kovaääniseen naukumiseen ja outoon käytökseen. Pian mies tajusi kotinsa olevan tulessa.

– Sully hyppäsi pääni päälle ja ikään kuin huusi minulle. Se herätti minut, enkä muuten olisi noussut ylös, Craig kuvailee.

Craig Jeevesin koti tuhoutui tulipalossa täysin. Palomiesten mukaan mies ei todennäköisesti olisi selvinnyt hengissä palosta, mikäli kissa ei olisi herättänyt häntä ajoissa. Mikäli Craig ei olisi ehtinyt hälyyttämään palokuntaa paikalle hyvissä ajoin, tuli olisi myös saattanut nopeasti levitä lähialueille. Kissa saattoi siis tietämättään pelastaa omistajansa lisäksi muitakin ihmisiä.