Maailman tyylikkäin tapa tehdä hedelmämehua – ei onnistu kotona

Ruoka · Tim Isokivi

Erilaisten mehujen ja smoothie-sekoitusten sijaan ihmisten kannattaisi syödä ennemmin marjat marjoina ja hedelmät hedelminä. Tämä lähinnä siksi, että hedelmistä saa parhaiten kuituja syömällä ne kokonaisina tai paloina, koska tällöin niissä oleva sokeri on kiinteänä osana hedelmän rakennetta.

YouTube
YouTube

Sokeri vapautuu kun rakenne rikotaan esimerkiksi smoothieta varten. Jos haluaa kuitenkin imeä hedelmänsä pillillä, on siihen muitakin tapoja kuin blenderissä sekoittaminen. Nyt japanilainen ruokatehdas esittelee ennennäkemättömän tavan muuttaa hedelmät mehuksi ilman, että niiden ulkomuoto muuttuu tai kuori rikkoutuu.

Mehun valmistamiseen tarvitsee perinteisen tehosekoittimen sijaan kokonaisen laboratorion. Valmistamiseen käytetään räjähdyksen muodostamaa aaltoa. Hedelmän sisältö rikkoutuu juomakelpoiseksi, mutta ulkokuori pysyy ehjänä. Valmistusprosessi näytetään YouTube-videolla vivahdeikkaan basson soidessa taustalla.