Japanin Burger King lanseerasi mustan hampurilaisen

Ruoka · Tim Isokivi

Olemme kertoneet useita kertoja ympäri maailmaa kantautuvista erikoisista kulinaristisista kokemuksista. Monet erikoisista ruoka-annoksista ovat yhdysvaltalaisten ravintoloiden kaloripommeja. Aasiassa, erityisesti Japanissa, ruokalajien outous perustuu usein toisenlaisiin asioihin.

Burger King
Burger King

Japanin Burger King on nyt lanseerannut lähes kokonaan mustan burgerin. Kuro Burger -nimisen hampurilaisen sämpylä ja juusto on värjätty bambuhiilen avulla, ja ne sisältävät mustekalan musteesta tehtyä kastiketta. Hampurilaisten pihviä ja kasvistäytteitä ei sentään ole värjätty mustiksi.

Kuro Burgerit, eli mustat burgerit, ovat myynnissä Japanin Burger King -ravintoloissa rajoitetun ajan. Ehkäpä Burger King keksii jossain vaiheessa tuoda mustat hampurilaiset myös pohjoismaihin ja markkinoi niitä esimerkiksi metalli- tai goottimusiikin ystäville.