James Bond -elokuvien Rautahammas on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen näyttelijä Richard Kiel muistetaan parhaiten roolistaan James Bond -elokuvien Jaws, eli Rautahammas-pahiksena. Nyt 007-faneja koettelee suru-uutinen, sillä näyttelijä on menehtynyt 74-vuotiaana.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Richard Kiel kuoli Kalifornian Fresnossa sijaitsevassa sairaalassa eilen keskiviikkona 10. syyskuuta. TMZ-sivuston mukaan näyttelijä joutui sairaalaan viime viikolla murtuneen jalkansa vuoksi. Miehen kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa.

Akromegalia-hormonihäiriön aiheuttaman kasvupoikkeaman vuoksi Richard Kiel oli hurjat 217 senttimetriä pitkä. Huomiota herättävän olemuksensa vuoksi mies nähtiin yleensä tavanomaisesta poikkeavissa rooleissa, kuten avaruusolentona Hämärän rajamailla -sarjassa ja luolamiehenä Eegah-elokuvassa. Mies muistetaan myös Sampo-pankin Visa Mini -mainoksista.

Rautahampaana parhaiten tunnetun näyttelijän poismeno on saanut lukuisat ihmiset jakamaan surunvalittelujaan mediassa. Esimerkiksi James Bond -tähti Sir Roger Moore kertoi Twitterissä olevansa järkyttynyt hyvän ystävänsä kuolemasta.

Kuva: Splash
Kuva: Splash