Hölkkääminen juovuksissa yhtä tehokasta kuin selvin päin

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa mieltää humalassa treenaamisen täysin vieraaksi ajatukseksi, sillä ennemmin after work -drinkkien jälkeen hakeutuu ravintolaan syömään kuin lähtisi kuntosalille. Sama pätee tilanteeseen, jossa henkilön hölkkäreissu muuttuu isoksi tuopiksi paikallisessa kuppilassa. Kotiin mennään lenkkitossut jalassa, mutta taksilla.

Journal of Cardiovascular Medicine -niminen lehti on nyt julkaissut artikkelin, jossa paljastetaan, että humassa treenaaminen ei vaikuta urheilusuoritusten tehoon. Testiin osallistui kymmenen miestä, joiden tehtävänä oli juosta juoksumatolla niin nopeasti kuin he pystyivät. Homman juju oli siinä, että miehet olivat nauttineet ennen suoritustaan kolme viskishottia.

Muutamaa päivää myöhemmin samat miehet tekivät tutkimuksessa juoksutestin selvinpäin. Tutkijat totesivat, että liikunnan tehossa oli huomattavissa ainoastaan hyvin vähäinen ero. Liikuntatieteiden asiantuntijat eivät ole testistä mielissään, jossa ihmisiä juotetaan känniin ja pannaan juoksemaan. Australian katolisen yliopiston professori Evelyn Parr tuomitsee testin.

– Urheilijoilla ei ole mitää syytä käyttää alkoholia, eikä missään nimessä ainakaan yhtä paljon kuin tässä testissä käytettiin, hän päivitteli.