Uskomaton urakka! Mies pyörittää suurta kiveä halki Yhdyvaltojen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nuorten miesten yleisin syöpä on kivessyöpä. Vaikka se on Suomessa verrattain harvinainen, tulisi syövän tietoisuutta lisätä roimasti. Yleisin oire on kiveksen suureneminen tai siinä voi olla ylimääräinen kyhmy tai kovettuma.

Tauti voi olla kivuton, mutta viimeistään siemennesteessä esiintyvä veri antaa vakavan syyn juosta lääkärin pakeille. Varhain havaitun kivessyövän ennuste on hyvä. Siksi kiveksiä pitää tutkia yksin tai kumppanin kanssa vähintään kerran kuukaudessa.

Thomas Cantley on 31-vuotias mies, joka on sairastanut kivessyövän viisi vuotta sitten. Hän on ottanut kivessyöpätietouden levittämisen elämäntehtäväkseen, eikä mies tee sitä helpoimmalla mahdollisella tavalla.

Thomas työntää liki kaksimetristä puhallettavaa ja kivestä esittävää palloa pitkin Amerikan mannerta. Hän matkaa testikkelin kanssa Kaliforniasta New Yorkiin ja levittää samalla tuikitärkeää tietämystä kivessyövästä. Projektin nimi on Ball Push, ja Thomasin puhallettava matkakumppani on nimeltään Lefty, eli vasuri. Hän aloitti matkansa Los Angelesin Venice Beachilta 3. syyskuuta.