Huh huh! Mies söi 33 raakaa valkosipulinkynttä minuutissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luontaislääkintään erinomaisesti sopiva valkosipuli estää bakteereiden, hiivojen, sienten ja virusten lisääntymistä. Siksi kynsilaukkaa tulisikin nauttia runsain määrin esimerkiksi parhaillaan jylläävän syysflunssan ehkäisemiseksi. David Greenman on mies, jolla ei ainakaan ole vaarana pikkunuhaan sairastuminen.

Mies nimittäin tempaisi yhden minuutin aikana 33 raakaa valkosipulin kynttä äskettäin järjestetyssä maailmanmestaruuskilpailuissa. Uusi maailmanennätys jäi vain yhden valkosipulinkynnen päähän. Kilpailun järjestäjä kertoi, että osallistujat söivät brittiläisellä South West Garlic Farmilla kasvatettua Iberian-lajiketta, joka tunnetaan sen polttavasta maustaan.

Osa ihmisistä karttaa valkosipulia sen voimakkaan tuoksun takia. Sillä on kuitenkin huima määrä terveysvaikutteita muun muassa verenpaineen alentamiseksi ja veren kolesterolin, rasvojen ja sokeripitoisuuden vähentämiseksi. Valkosipulia on hyödynnetty ruoanlaitossa ja lääkkeenä jo muinaisten egyptiläisten aikana.