Tämä voi viedä yöunet – jättimäinen ampiaispesä löytyi ikkunan välistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ampiaispesissä vallitsee tarkka luokkajako, jossa palvellaan kuuliaisesti kuningataren johtamaa yhteiskuntaa. Ampiaispesiä tavataan yleensä hylätyistä vajoista tai mökeistä, mutta nyt eräs mies nauttii ampiaipesän touhujen seuraamisesta omassa asunnossaan.

YouTube
YouTube

Ei ole aivan varmaa, onko kyseessä pelkästään ampiaisten rakentama pesä vai mahdollisesti kauhua kylvävien herhiläisten pesä, sillä sekä yhdyskunnan että yksilöiden koko on silmiinpistävän suuri. Ampiaiset ovat rakentaneet pesänsä ikkunalasien väliin, ja siten pääsee seuraamaan lajin pesänrakennuspuuhia lähietäisyydeltä, mutta kuitenkin turvallisen eristeen läpi.

Ampiaispesästä on julkaistu kaksi erillistä videota, joista toisessa on äänet ja toisessa ei. Lähes jokaisessa maapallon kolkassa esiintyvät ampiaiset lukeutuvat hyönteismaailman pelätyimpiin ja vihatuimpiin edustajiin. Ampiaisten huono maine ei ole aivan tuulesta temmattua, sillä ne ovat esimerkiksi mehiläisin verrattuna varsin aggressiivisia.