Sukupuolitautitestiin ennen seurustelua? Liian moni jättää käymättä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Villit sinkkupäivät saattavat merkitä illasta toiseen vietettyjä irtosuhteita ja satunnaisia seksiseikkailuja. Sukupuolitautien vaaroista luennoidaan jo peruskouluissa, mutta silti mukaan mahtuu niitä, jotka syystä tai toisesta jättävät ehkäisyn pois päästessään saatille.

Kun sinkkukausi vaihtuu vakituiseen parisuhteeseen, olisi viimeistään aika käydä tarkastuttamassa mahdollisten sukupuolitautien tilanne. Tästä on hyötyä pariskunnalle kokonaisvaltaisesti, etenkin jos seksiä aiotaan suorittaa esimerkiksi käyttämällä ehkäisynä pelkkiä e-pillereitä.

Lääkefirma UKMedixin mukaan ainoastaan yhdellä brittiparilla on ollut elämänsä aikana yhteensä noin 26 seksikumppania, ja 71 prosenttia tunnustaa, ettei ole aina huolehtinut asianmukaisesta suojauksesta. On turha ottaa riskiä mahdollisesta sukupuolitaudista parisuhteessa, ja sukupuolitautien testaaminen ja hoitaminen on molempien etu tulevaisuutta ajatellen.

PÄIVITYS: Korjattu päätoimittajan ajatuskatkoksen vuoksi otsikkoon päätynyt ”sukupuolitesti” alkuperäiseksi ”sukupuolitautitestiksi”. Valtaosa on toivottavasti selvillä kumppanin sukupuolesta ennen seurustelun aloittamista.