Tasa-arvovaltuutettu ylistää Vincitiä: ”Pyrkinyt vaikuttamaan työmarkkinoiden kahtia jakautumiseen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi viikko sitten tapauksesta, jossa tasa-arvovaltuutettu pyysi tamperelaiselta Vincit Oy:ltä selvitystä lehdistötiedotteesta, jossa yritys ilmoitti aikovansa toteuttaa tasa-arvoa alan keskiarvoa paremmin. Selvityspyyntö oli siten suorastaan järjenvastainen.

– Alan sukupuolivääristymä ei kehitä ohjelmistoalaa tai naisten tasa-arvoista asemaa ja palkkakehitystä työmarkkinoilla. Tietotekniikan ennustetaan tulevaisuudessa korvaavan suuren osan perinteisistä työpaikoista ja luovan tilalle uusia. Naiset pitää nyt saada mukaan tähän kehitykseen, Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen kertoi tiedotteessa.

Suomen parhaaksi työpaikaksi valitussa Vincitissä on tällä hetkellä 106 työntekijää, joista vain kaksi on naisia. Tiedotteessaan yritys ilmoitti palkkaavansa erittäin miesvaltaiselle alalle 20 naista seuraavan vuoden aikana. Palkattavien miesten määrää ei mainittu, eikä kyseessä ollut myöskään rekrytointi tai työpaikkailmoitus.

Vincit antoi tasa-arvovaltuutetulla selvityksen, jonka perusteella viranomaiset ovat nyt tehneet asiassa päätöksensä. Sen lisäksi, että tasa-arvovaltuutettu toteaa, ettei rivikansalaisen epäily syrjinnästä pidä paikkansa, tasa-arvovaltuutettu äityy myös ylistämään Vincitin toimintaa tasa-arvon puolesta toimivana yrityksenä.

– Tasa-arvovaltuutetun saaman selvityksen mukaan Vincit Oy ei ole työhönotossa syrjinyt työnhakijoita sukupuolen mukaan, vaan pyrkinyt omalta osaltaan vaikuttamaan Suomessa vallitsevaan epätyydyttävään työmarkkinoiden kahtia jakaantumiseen; naisten ja miesten töihin, päätöksessä todetaan.