Isä jätti yksivuotiaan kuumaan autoon – naisveteraani rikkoi tuulilasin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapsia tai eläimiä ei saa koskaan jättään kuumaan autoon ja se tulkitaan Suomessa rikokseksi. Ohikulkijat ovat velvollisia auttamaan kuumaan autoon jätettyä lasta ja lemmikkiä. Ensin kannattaa yrittää etsiä auton omistajaa, ja vasta sitten ryhtyä rankempiin toimiin.

Teksasissa eletään kesäaikaan yli 30 asteen helteitä, ja pienikin hetki kuumassa autossa voi aiheuttaa lämpöhalvauksen. Angela Radtke on yhdysvaltalainen veteraani ja tomera nainen. Hän oli mennyt kauppareissulle paikalliseen H-E-B -supermarketiin, kun huomasi parkissa olleessa autossa huonosti voivan yksivuotiaan.

Angela kävi ilmoittamassa asiasta kuulutuksilla kaupassa, mutta koska kukaan ei reagoinut hätään, rikkoi hän auton tuulilasin rengasraudalla. Hän pelasti pätsistä yksivuotiaan pikkupojan. Lapsi toimitettiin sairaalaan ja otettiin sen jälkeen huostaan vanhemmiltaan. Valvontakameroiden materiaali todisti, että perheen isä oli jättänyt lapsen autoon peräti 40 minuutiksi, mikä olisi voinut aiheuttaa lapsen kuoleman.

Yhdysvaltojen tapaan myös Suomessa on sallittua rikkoa auton ikkuna hätätapauksessa. Tällainen pakkotila on kuitenkin viimeinen keino. Ennen sitä kannattaa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen, jossa neuvotaan jatkotoimenpiteet. Teksasin ääriesimerkistä uutisoi Opposing Views.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.