Näin menestyt elämässä! Richard Bransonin ohjeilla sinäkin menestyt

Viihdeuutiset · Annika Kela

Richard Branson on brittiläinen liikemies ja seikkailija, joka tunnetaan parhaiten hänen luomastaan Virgin-brändistä. Branson ryhtyi yrittäjäksi olleessaan 16-vuotias, ja hän on nykyisin yksi yritysmaailman kirkkaimmista tähdistä.

Richard Branson on inspiraation lähde miljoonille ihmisille, sillä hän elää elämäänsä täysillä, eikä pelkää ottaa riskejä. Branson on sitä mieltä, että elämässä täytyy ottaa riskejä, jotta voi menestyä. Elite Daily kokosi yhteen kuusi ohjetta, joita noudattamalla Branson on saavuttanut elämässään kaiken sen, mistä moni haaveilee. Näitä ohjeita noudattamalla myös sinä voit menestyä.

1. ”Elämämme aikana vietämme lähes 80 prosenttia ajastamme töitä tehden. Jokainen haluaa pitää hauskaa vapaa-ajallaan. Miksei jokainen haluaisi pitää hauskaa myös työajallaan?”

Liian moni ihminen herää aamuisin ajattelemalla ”eipä tarvisi mennä töihin” tai ”vihaan työtäni”. Siihen on olemassa helppo ratkaisu. Tee jotain muuta työksesi. Vain sinä voit vaikuttaa omaan kohtaloosi. Älä huijaa itseäsi ajattelemaan, että et voisi saada mitään parempaa työtä, tai että olet onnekas ollessasi kyseisessä työssä, kun niin moni on työttömänä.

Elämä on lyhyt, joten älä tuhlaa aikaasi sellaiseen tekemiseen, joka tekee sinusta onnettoman. Jos haluat saavuttaa jotain, älä keksi tekosyitä miksi et saavuttaisi sitä. Joskus sinun on hetkellisesti kärsittävä sen eteen, että olet jatkossa onnellinen. Elämästä pitää nauttia, miksi eivät työ ja elämästä nauttiminen voisi kulkea käsi kädessä. Ajattele, kuinka upeaa olisi herätä aamulla ja olla innostunut tulevasta työpäivästä. Sinä voit tehdä siitä todellista.

2. ”Eihän kävelemäänkään opita sääntöjä noudattamalla, vaan kokeilemalla ja kaatumalla.”

Ole rohkea. Älä elä ennalta-arvattavaa elämää. Menestys ei tule niille, jotka vain keskittyvät seuraamaan muita. Ajattele, että vielä lähimenneisyydessä lentokoneella lentäminen oli hullu ajatus, nyt taivas on täynnä lentokoneita. Suurimmat saavutukset ovat peräisin hulluista ideoista.

Jokaisen täytyy epäonnistua, ennen kun voi oppia virheistään. Muista, että epäonnistuminen ei ole kaiken loppu, vaan voit yrittää uudelleen. Pysy optimistisena, äläkä anna kenenkään tai minkään, muuttaa mieltäsi negatiiviseksi.

3. ”Se, että yrittelijäisyyteni on tapa tehdä rahaa, se on myös suuri seikkailu. Toivon, että muut ihmiset hyötyvät siitä.”

Tee elämästäsi ja työstäsi seikkailua. Opi jokaisesta vaiheesta jotain ja ota myös muita ihmisiä toimintaan mukaan. Historian menestyksekkäimmät ihmiset ovat aina pyrkineet parantamaan myös lähipiirissään olevien ihmisten elämää. Antamalla takaisin maailmalle osan siitä, mitä olet menestyksen kautta saanut, tekee sinusta paremman ja onnellisemman ihmisen ja se inspiroi muita.

4. ”Hyvät brändit tulevat aina muistuttamaan ihmisiä siitä ajasta, kun ne ovat luotu ja niistä ihmisistä, jotka ovat sen luoneet. Sitä ei voi kopioida tai kierrättää.”

Ole omaperäinen. Älä yritä kopioida jotain sellaista, jonka joku muu on jo tehnyt. Muista että yksilö voi olla yhtä vahva brändi kuin yrityskin. Olet yksilöllinen joten hyödynnä persoonallista osaamistasi ja taitojasi äläkä matki muita. Voimme aina oppia jotain edeltäjiltämme, mutta tie henkilökohtaiseen menestykseen on jokaisen oma polku. Ole sellaisten ihmisten seurassa, joiden kanssa voit olla luova ja ideoida, älä vietä aikaasi epäilijoiden ja pessimististien kanssa.

5. ”Rohkeat eivät elä ikuisesti, varovaiset eivät ollenkaan.”

Presidentti Abraham Lincoln on sanonut ”Loppujen lopuksi, eletyt vuodet eivät merkitse mitään, vaan vuosien aikana eletty elämä.” Elä elämäsi täysillä ja nauti joka hetkestä. Älä pelkää ottaa riskejä ja kokeilla uusia asioita. Jos jokin asia pelottaa sinua, sitä suuremmalla syyllä sinun pitäisi kohdata se. Et voi olla liian varovainen tai epäleväinen tai et tule saavuttamaan mitään tavoittelemaasi.

6. ”Unohdetaan seuraukset ja kokeillaan mitä tapahtuu.”

Tämä on ohje, jota jokaisen pitäisi noudattaa useammin. Mitä vastahakoisempi olet asian suhteen, sitä enemmän sitä pitäisi kokeilla. Elämässä kaduttaa usein se, että sinulle on tarjottu mahdollisuutta johonkin suureen, mutta et ole tarttunut siihen. Ole avarakatseisempi elämän suhteen ja tee spontaaneja ja jännittäviä asioita. Äläkä anna kenenkään, etenkään itsesi, sanoa, että et voi saavuttaa tavoittelemaasi.