Karmaiseva jalkalamppu olohuoneessa – tehty amputoidusta jalasta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollantilainen mies sai tietää vasta yrityksen ja erehdyksen kautta, että nettikauppa eBayssa ei saa myydä ihmisten oikeita ruumiinosia. Se, miten hän tuli säännöstä tietoiseksi, on hyvin uskomattomalta kuulostava tositarina. Mies nimittäin yritti myydä netissä omaa jalkaansa.

Daily Dot kertoo Leo Bonten -nimisestä hollantilaismiehestä, joka liukastui uima-altaaseen ja mursi onnettomuuden tuloksena jalkansa. Vaikka onnettomuus tapahtui jo muutama vuosi sitten, joutui hän vasta vuosi sitten leikkauspöydälle jalan amputoimisen vuoksi. Patologin ja lampunvalmistajan yhteistyössä miehen irrotetusta raajasta tehtiin erikoinen lampputaideteos.

Koska Leo tarvitsi kipeästi rahaa, päätti hän myydä jalkalamppunsa 100.000 eurolla eBay:ssa. Hän halusi jalastaan lampun alunperin siksi, koska ei omien sanojensa mukaan voinut luopua raajastaan heppoisin perustein. Lampun rakentanut Willem Schäperkötter oli yllättynyt myymisestä, sillä hän rakensi sitä muutaman viikon ajan. Hurjat talousvaikeudet ajoivat Leon epätoivoiseen myynti-ilmoitukseen, mutta nettikauppa kielsi esineen myynnin samantien.