Tässäkö maailman kiltein koira?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiltit koirat on koulutettu käyttäytymään eri tilanteiden ja omistajien vaatimalla tavalla. Koirat koulutetaan ensimmäiseksi tunnistamaan nimensä, ja sen jälkeen niitä voi opettaa antamaan tassua ja istumaan käskettäessä. Useat koiranomistajat haluavat koulia lemmikistään esittelykelpoisen yksilön.

Yksi koirien jalo taito on odottaminen. Osa karvakuonoista ei yksinkertaisesti malta odottaa ruokaa tai herkkuja, vaan säntäilevät omistajansa ympärillä ja hyppivät vasten herkkuja haistaessaan. Nyt netissä on julkiastu kuva, jossa näytetään kiltisti namupalaa odottava koira.

Mallikelpoinen yksilö on opetettu jonottamaan. Hauva odottaa kiltisti vuoroaan, vaikka sen edessä nököttää pelkästään pehmoleluista koottu jono. Liikuttava kuva kertoo paljon koiran luonteesta ja omistajan kunnioittamisesta. Toivottavasti lemmikki sai kunnon palkinnon jonottamisesta.