Tätä ei ole ennen kuvattu! Miekkavalaat tappoivat tiikerihain

Viihdeuutiset · Annika Kela

Costa Rican rannikolla sukeltajat ovat saaneet kuvattua harvinaista kuvamateriaalia. Keski-Amerikan rantojen läheisyydessä taltioitiin videolle miekkavalaiden ja tiikerihain kohtaaminen. Vesien petoina tunnetut eläimet antoivat näytteen saalistustaidoistaan vain metrien päässä uiskenteleville sukeltajille.

YouTube
YouTube

Miekkavalaat ajoivat tiikerihain lähelle vedenpintaa ja lopulta söivät sen. Tiikerihailla ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä kolmen miekkavalaan piirityksestä. Ammattikuvaaja Caroline Power kuvasi videon vedenalaisten petojen kohtaamisesta. Videossa nähdään kolme miekkavalasta, jotka piirittävät tiikerihaita.

Pelastautumisyrityksistään huolimatta tiikerhai päätyy valaiden ruuaksi. Valaat piirittivät ensin hain ja lopulta pakottivat sen vedenpintaan. Tiikerihai yritti hakea turvaa uimalla sukeltajien veneen alle, mutta teko ei estänyt valaita hyökkäämästä. Kun valaat onnistuivat tappamaan hain, he alkoivat leikkiä ruholla.

Sukeltajat kertoivat, että huomasivat etäällä miekkavalaan, jonka seurassa oli poikanen. He katsoivat kauempaa valaiden saalistusnäytelmää. Uusi lauman jäsen oli todennäköisesti ruuanpyynnin oppitunnilla. Miekkavalaat saalistavat usein yhdessä ja heidän yhteistyön seuraaminen on henkeäsalpaavaa katsottavaa.