Supernopea yksityiskone lentää 1 960 km/h – tunnissa Helsingistä Lontooseen

Matkailu · Stara.fi

Ilmailuteollisuuden siviilipuolella on viime vuosina keskitytty lähinnä kulujen minimoimiseen, eli polttoainetaloudellisuuteen. Ajoittain julkisuuteen tulee kuitenkin myös kehityshankkeita, joissa keskitytään myös matkustamisen nopeuteen. Eräs niistä on Aerionin AS2-suihkukone.

Aerion
Aerion

Pääasiassa hiilikuidusta rakennettava liikesuihkukone AS2 on amerikkalaisen Aerionin voimannäyte, joka toteutuessaan tuo markkinoille peräti 1 960 kilometrin tuntinopeudella lentävään yliäänikoneen. Lentokoneen on määrä tehdä ensilentonsa vuonna 2019 ja ensimmäinen kone on määrä toimittaa asiakkaalle vuonna 2022.

Tällainen lentokone taittaisi matkan Helsingistä Lontooseen vajaassa tunnissa, kun nykyisin aikaa kuluu ilmassa noin kolme tuntia. Lontoosta New Yorkiin matka taittuisi kolmessa tunnissa. Yhden lentokoneen hinnaksi kaavaillaan 100 miljoonaa dollaria. Matkustajia koneeseen mahtuu 12.