Peurakolari vuoristoradassa – eläin jäi vaunun alle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vuoristorataan mennään kokemaan jännityksen ja vauhdin tunnetta. Lightwater Valleyn huvipuistossa on Euroopan pisin vuoristorata, ja se soveltuu täydellisesti huvituksia ja vauhtia rakastaville ihmisille.

Huvipuiston asiakkaat kokivat lauantaina hauskuuden sijaan kuitenkin kauhua ja pelkoa, sillä peura juoksi liian lähelle rataa ja jäi vaunujen alle. North Yorkshiressa sijaitsevassa huvipuistossa vuoristorata kulkee parhaimmillaan yli 80 kilometrin tuntivauhtia. Henkilökunta kertoi, että he huomasivat jonkin olevan vialla, kun ihmiset kiljuivat innostuksen sijaan kauhuissaan.

Vuoristorata suljettiin välittömästi. Peura kuoli heti. Kyydissä olleet ihmiset eivät vahingoittuneet, mutta eräs lapsi kuljetettiin sairaalaan tutkittavaksi. Ihmiset, etenkin lapset, olivat tapauksesta järkyttyneitä. Vuoristorata avattiin huvipuiston asiakkaiden käyttöön vielä saman päivän aikana. Sitä ennen rata huollettiin ja turvatoimia kiristettiin.