22-vuotias käytti perunaa ehkäisynä – kasvatti vaginassa juuret

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiset ovat käyttäneet kautta aikojen toinen toistaan uskomattomampia keinoja ehkäisyyn, ja valtaosa erikoisimmista ei ole todellisuudessa vaikuttanut asiaan mitenkään. Ei myöskään 22-vuotiaan kolumbialaisen nuoren naisen idea, jossa hän käytti ehkäisynä perunaa vaginassaan.

Naisen äiti oli kertonut hänelle jo vuosien ajan, että peruna vaginassa estää raskaaksi tulemisen, Colombia Reports uutisoi. Nuori nainen teki kuten neuvottiin, mutta kahden viikon kuluttua hänelle tuli vaginassaan olevan perunan takia terveysoireita ja hän joutui hakeutumaan hoitoon. Lääkärissä selvisi, että peruna oli aiheuttanut tulehduksen, mutta samalla kasvattanut juuret.

Monet suomalaisetkin tietävät, että oikeissa olosuhteissa perunasta alkaa kasvaa vihreitä juuria, ja ilmeisesti naisen alapäässä olosuhteet olivat suotuisat. Juuret olivat alkaneet kuitenkin tunkeutua jo vaginan seinämiin ja ne olisivat pian voineet aiheuttaa huomattavasti vakavampia ongelmia. Olemattoman ehkäisytietämyksen vuoksi teiniraskauksien määrät ovat Kolumbiassa maailman kärkeä.