Huippusuunnittelija aiheutti nettiraivon – mallina liian laiha nainen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ulkonäön haukkuminen sattuu aina. Oli sitten kyseessä pullukka tai laiheliini, on arvosteleva sävy aina vääränlainen lähestymistapa ongelmaan. Etenkin mallimaailma saa ihmisten kielenkärjet teräviksi, kun normaalipainoisia naisia näkee catwalkeilla aniharvoin.

Facebook
Facebook

Nyt muotisuunnittelja Stella McCartney on suututtanut ihmiset julkaisemalla selkeästi alipainoisen mallin kuvan Instagramissa ensi kesän mallistoa esitellessään. Kriittivyöry oli valtaisa ja tämä johti lopulta siihen, että suunnittelija poisti kuvan ja korvasi sen uudella mallilla.

Ihmisten kommentit olivat kovasanaisia, ja osa jopa haukkui laihaa mallia sairaan näköiseksi. Tulisi kuitenkin muistaa, että on sama asia haukkuuko ihmistä yli- vai alipainon takia. Arvostelua se on joka tapauksessa hyväksymisen sijaan.

Totta on kuitenkin se, että nykyinen liikahoikkuuteen keskittyvä naisihanne vaikuttaa nuorten naisten mielikuviin ja jopa elämäntapoihin. Paras ihanne olisi terveen näköinen ihminen. Ulkonäköön keskittyvä maailma voisi löytää ratkaisun asennemuutoksista, joissa tärkeintä on ihmisen sisin ulkokuoren sijaan. Monen mielestä onkin upeampaa olla välkky kuin vähäkiloinen.