Maailma muuttuu: Seksiviestit syrjäyttivät ensisuudelmat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teinit saattavat vaihtaa ihastuksensa tai seurustelukumppaninsa kanssa lukuisia seksipitoisia tekstiviestejä ja keskuteluita kuvien kera jo paljon aiemmin, kun ovat oikeasti edes hypänneet vällyjen väliin ensiaktia suorittamaan.

Tuore tutkimustulos osoittaa, että seksiviesteistä on tullut jopa tärkeämpiä meriittejä kuin ensimmäisestä pususta. Jokainen muistaa ensimmäisen suudelmansa, tai niin ainakin luulisi. Nykyaikana nuorille on kuitenkin tärkeämpää ylläpitää ihastuksen ja seurustelemisen kipinää erilaisten viestipalveluiden avulla.

Tyttö ja poika saattavat lähetellä toisilleen pikkutuhmia tai hyvin ronskejakin viestejä, vaikka eivät olisi koskaan pitäneet toisiaan edes kädestä. Kulttuuri on tässä mielessä muuttunut, sillä ennen toisen kanssa vietettiin aikaa fyysisesti ja sitten vasta pussattiin. Siitä tutustuminen saattoi johtaa seksin kokeilemiseen.

Nyt 14-vuotias saattaa lähettää alastonkuvan itsestään toisen puhelimeen ilman sen suurempaa sensuuria. Tämä on iso asia suhteessa, mutta korvaa tavallaan ensisuudelman tavoin lähentymisen ensimmäiset askeleet.

Valitettavasti nuoret eivät aina ajattele seuraamuksia, joita siveettömän kuvan jakaminen voi aiheuttaa. Nuoren elämään saattaa tulla ongelmia kuvien päätyessä vääriin käsiin. Teksasin yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan joka neljäs teini on aktivoitunut seksiviestien lähettämisessä. Tutkimuksesta uutisoi The Journal of Pediatrics -julkaisu.