Tutkimus: Uuden kielen opettelu tekee ihmisestä älykkäämmän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useamman kielen oppiminen on hyödyllistä työpaikkojen saamisen ja ulkomaille matkustamisen kannalta. Nyt kielten opiskelusta on todettu olevan hyötyä ihmisten aivoille kokonaisvaltaisesti. Uuden kielen oppii parhaiten käyttämällä sitä käytännössä.

Kielitaito mahdollistaa helpomman pääsyn muihin kulttuureihin. Vaikka ei oppisikaan toista kieltä kokonaisvaltaisesti tarkalla sanavarastolla ja kieliopilla, on sen pienimuotoisestakin hallitsemisesta on hyötyä.

Yleensä kielipää harjaantuu itsestään puhumalla ja kirjoittamalla. Washingtonin yliopisto on nyt todennut tutkimuksessaan, että useita kieliä hallitsevat ihmiset suoriutuvat yksikielisiä paremmin kognitiivisista toiminnoista.

Toisin sanoen vieraiden kielten opetteleminen ja käyttäminen kehittävät ihmisen muistia, oppimista, ajattelua, havaitsemista, tarkkaavaisuutta, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.

Lisäksi tutkijat pitävät vieraita kieliä oppineita parempina tiedon käsittelijöinä, koska useamman kielen hallitseminen tekee mielestä monipuolisemman ja treenaa aivoja, Huffington Post uutisoi.