Koulukiusattu piristi muiden päivää viestilapuilla – syytettiin roskaamisesta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yläastetta suorittava koulukiusattu tyttö oli päättänyt nousta kiusaajiensa yläpuolelle ja keksiä vaihtoehdon kostamiselle. Hänen vastaiskunsa kiusaamiselle oli ystävällisen mielenilmauksen tarjoaminen muistiappujen muodossa. Hän kirjoitteli lapuille piristäviä, rohkaisevia ja kannustavia viestejä ja liimasi niitä oppilaiden lokeroihin.

Facebook
Facebook

Kanadan Albertassa asuva tyttö oli joutunut usein koulukiusaamisen kohteeksi. Tytön koululokeroon oli hiljattain murtauduttu ja tytön iPadiin oli kirjoitettu viesti, jossa toivottiin tytön kuolevan. Kiusaamisesta huolimatta tyttö oli onnistunut pysymään positiivisella mielellä. Hän oli pohtinut, millä tavalla koulutovereiden paha mieli saataisiin muuttumaan iloisemmaksi.

Tyttö keksi tavan ilmaista positiivisia ajatuksiaan liimaamalla 850 koululokeroon muistilappuja, jotka sisältivät iloisen viestin, kuten ”Olet kaunis” tai ” Olet mahtava tyyppi”. Suureksi yllätykseksi koulu ei pitänyt tytön tempausta posiitiivisena ja pyysi hänet puhutteluun, koska hän oli roskannut koulun käytöviä lappusillaan.

Ikävän sävyn tytön tarinaan antoi myös se, että hänen kiusaajiaan ei oltu puhuteltu tai lokeroon murtautumista selvitetty. Iloista sanomaa välittävä tyttö joutui itse puhuteltavaksi. Tyttö kertoi tarinansa Facebookissa ja sai suuren joukon tukijoita asialleen.

Asia vietiin eteenpäin ja jopa Albertan kaupunki otti asiaan kantaa. Tytön ansiosta Albertassa vietetään 9. lokakuuta positiivista viestilappu -päivää, jolloin piristäviä ja iloisia lappuja jaetaan kaupungin asukkaiden kesken. Toivottavasti tytön kiusaajat ovat ottaneet tästä jotain opikseen.