Implanttitatuoinnit tulevat – pankkitunnukset kädessä?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tunnettu business-julkaisu Fast Company on kirjoittanut artikkelin, jonka mukaan interaktiiviset tatuoinnit tekevät tuloaan. Useista Scifi-elokuvista tunnetut skenaariot, joissa ihmisiä seurataan mikrosirujen tai tatuointien avulla, ovat tulossa käyttöön tulevaisuudessa.

Digitaaliset tatuoinnit asennetaan ihon alle ja ne latautuvat ihmisen tuottaman energian avulla. Tatuointeja tulee useassa eri muodossa, mutta oleellista niille on, että tatuoinnit asennetaan kämmeneen lähelle peukaloa. Tatuointi sisältää huipputeknologiaa, joka tarkkailee kehon toimintaa ja muun muassa mittaa verensokeria, pulssia ja muita tärkeitä elintomintoja.

Teknologia mahdollistaa, että tatuointiin ohjelmoidaan esimerkiksi pankkitilin tiedot ja tatuoinnilla voi maksaa ostokset jatkossa. Tatuoinnin avulla on myös mahdollista hallita teknologiaa ympärillä. Suunnittelijat ovat vakuuttaneet sen olevan turvallinen, sillä tatuointi on kuin sormenjälki.

Tatuoinnit ovat suuri harppaus eteenpäin teknologiassa, mutta ovatko ihmiset valmiita käyttämään niitä. Tatuointien myötä yksityisyys katoaa, sillä jokainen niitä käyttävä on jatkuvasti seurattavissa ja tavoitettavissa. Kun tatuoinnit lanseerataan käyttöön, voidaan olla varmoja, että ihmisten ennakkoluulot täytyy voittaa ennen kuin niistä tulee myyntimenestys.