Hai puraisi surffaria – surffari pyysi hailta anteeksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian rannikolla hai nappasi kiinni surffaamassa olleen tytön jalasta. 13-vuotias surffari Kirra-Belle Olsson oli juuri nousemassa laudalleen, kun tunsi jalassaan nykäisyn. Neitokainen luuli, että joku hänen kavereistaan oli asialla, mutta pian selvisi, että kyseessä olikin härkähai.

Tyttö vapautui hain otteesta ja ui rantaan, josta hänet kiidätettiin sairaalaan. Nuori surffari ei pitänyt tilannetta vakavana, vaan naureskeli matkalla sairaalaan. Hän ei voinut uskoa, että oli joutunut hain hyökkäyksen kohteeksi. Sen sijaan, että tyttö olisi ollut tilanteesta vihainen tai järkyttynyt, pyysi hän härkähailta anteeksi, että varasti sille tarkoitetun aallon.

Australiassa hain kohtaamista ihmisen kanssa pidetään vakavana asiana. Usein hain hyökkäyksen jälkeen aloitetaan suuri ajojahti, jossa ihmisten läheisyydessä uivat hait tapetaan tai otetaan kiinni. Olsson haluaa estää ajojahdin alkamisen ja vaatii, että hait jätetään rauhaan. Surffari haluaa muistuttaa, että meri on haiden koti ja hän on se ulkopuolinen. Tyttö tiesi, että alueella voi olla haita ja meni omalla vastuulla surffaamaan.

Neitokainen muistuttaa, että syy on pelkästään hänen eikä tämän upean vedessä elävän luontokappaleen. Hyökkäyksestä tullut haava vaati muutamia tikkejä, mutta Olsson kykenee muutaman kuukauden päästä jälleen surffaamaan. Hain hyökkäys ei aiheuttanut tytössä minkäänlaista haikammoa, vaan päinvastoin tyttö kertoo arvostavan suuresti näitä mahtipontisia veden asukkeja. Monet surffarit ovat Olssonin kanssa samaa mieltä ja ovat tytön periaatteista ylpeitä.