Huijari esitti koomapotilasta kaksi vuotta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia ihmisistä, jotka menevät varsin pitkälle välttyäkseen ikäviltä tilanteilta. Nyt brittiläisen miehen kerrotaan huijanneen useita ihmisiä koomapotilasta esittämällä. Poikkeuksellisen tempauksen motiivina oli raha.

Etelä-Walesissa asuva Alan Knight jäi kiinni varastettuaan naapurissaan asuvalta vanhalta mieheltä yhteensä 41.000 puntaa, eli lähes 52.000 euroa rahaa. 47-vuotias mies oli väittänyt avustavansa dementiasta kärsivää naapuria, mutta tosiasiassa varasti miehen rahoja muun muassa shekkien ja käteisnoston avulla.

Alan Knightin oli määrä joutua tapauksesta oikeuden eteen, mutta mies valehteli joutuneensa jalkojensa halvaantumiseen johtaneeseen onnettomuuteen, joka myös aiheutti sen, että hän vaipui toisinaan ”koomaan”. Alanin vaimo avusti miestä muun muassa huolehtimalla hänestä sairaalassa ja työntämällä miestä pyörätuolissa. Daily Record -lehden mukaan mies oli kuitenkin vain esittänyt kärsivänsä heikosta terveydentilasta.

Alan Knight jäi kiinni valvontakameran tallennettua hänet shoppailemassa ruokakaupassa vailla merkkiäkään halvaantumisesta tai koomasta. Mies ehti esittämään halvaantunutta ja koomaan vaipumiseen taipuvaista potilasta kahden vuoden ajan. Sairaalan henkilökunta tosin ehti epäillä miehen tarinan todenperäisyyttä. Daily Mail -lehden mukaan he näkivät ”koomapotilaan” esimerkiksi syömässä, pyyhkimässä kasvojaan ja kirjoittamassa.