Vodka pelasti kissan hengen – omistajat ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkoholia käytetään yleensä lähinnä päihtymistarkoituksissa ja juhlatunnelmaan pääsemisen helpottamiseksi. Väkijuomilla on kuitenkin pitkät perinteet myös lääketieteen piirissä. Nyt vodka on pelastanut erään kaltoinkohdellun lemmikkikissan hengen.

Iso-Britannian Middlesbroughissa asuva Missey-kissa joutui julman eläinrääkkäyksen uhriksi, kun pahantekijät valelivat sen pakkasnesteellä. Kissan omistajat toimittivat eläimen nopeasti eläinkääkärille. Omistajien yllättykseksi eläinlääkäri totesi nelikuukautisen Misseyn tarvitsevan alkoholikuuria.

Kissa laitettiin tiputukseen, jossa sille annettiin vodkaa. Erikoisen hoitotoimenpiteen salaisuus piilee alkoholin sisältämässä etanolissa.

– Pakkasneste on erittäin vaarallista eläimen munuaisille. Käytämme tällaisissa tapauksissa vodkaa, sillä sen sisältämä etanoli neutraloi pakkasnesteen myrkkyä, eläinlääkäri Andrew Miller kertoi Metro-lehdelle.

Yli kaksi vuorokautta kestänyt hoitotoimenpide tehosi, ja Missey pelastui. Omistajien mukaan kissa oli selkeästi erittäin humalassa saatuaan tiputuksessa vodkaa.

– Olin järkyttynyt kuullessani hoitotoimenpiteestä. Minulla ei ollut aavistustakaan, että eläimille voisi edes tarjota vodkaa, kissan toinen omistaja, 27-vuotias Sara Stephenson kuvaili.