Uutisankkuri varoitti newyorkilaisia: ”Ebola tarttuu syömällä ulosteita”

Viihdeuutiset · Annika Kela

NY1-uutiskanavan ankkuri Errol Louis piti kanavallaan mielenkiintoisen puheen liittyen Ebola-tartuntaan. Puhe oli kohdistettu niille newyorkilaisille, jotka olivat huolestuneita Ebolan tarttumisesta.

YouTube
YouTube

Louis kertoi, että tartuntaa ei kannata pelätä, sillä tauti tarttuu vain suorassa kontaktissa tartunnan saaneen kanssa. Uutisankkuri luennoi, että tartunnan saa vain olemalla tekemisissä taudille altistuneen ihmisen eritteiden kanssa.

– Jotta tauti pääsee leviämään, vaatii se intiimin kanssakäymisen ihmisen kanssa, joka on altistunut taudille. Leviäminen tapahtuu muun muassa eritteiden, kuten veren, syljen, siemennesteen ja ulosteen kautta. Eli jos näet kadulla tai metrossa sylkeä tai ulosteita, etkä ole varma ovatko ne terveestä ihmisestä peräisin, älä syö niitä, Louis varoittaa katsojiaan.

Valistuspuhe ei mennyt ihan putkeen, mutta puheen tärkein sanoma välittyi, eli ihmisten ei tarvitse eristäytyä muista ja ryhtyä äärimmäisiin toimiin sen takia, että pelkää Ebola-tartuntaa. Käyttämällä tervettä maalaisjärkeä ja pitämällä huolta hygieniastaan, välttyy taudin saamiselta. Eritteitä ei kannata maistella, vaikka ne näyttäsivätkin houkuttelevilta.