Bryssel on herkuttelijan paratiisi – ei pelkkää politiikkaa

Matkailu Ruoka · Terhi Piiroinen

Euroopan unionin pääkaupunki Bryssel mielletään byrokraattien ja poliitikkojen koneiston keskittymäksi. Silti 2,5 tunnin lentomatkan päässä Helsingistä sijaitsevassa kaupungissa riittää kansainvälistä meininkiä kaikille elämänmenosta kiinnostuneille kosmopoliiteille. Bryssel on myös maailman suklaapääkaupunki.

Mikäli ei halua tunkea tänä jouluna lahjakääröihin lähikaupasta tuttuja konvehtirasioita, voi suorittaa viikonlopun mittaisen shoppailumatkan Belgian kaksikieliseen pääkaupunkiin. Herkkukavalkadia riittää nimittäin peräti viidensadan suklaapuodin verran – ja kaikki yhdessä kaupungissa.

Sen lisäksi, että makeiskaupoissa myydään suussa sulavaa belgialaista suklaata, voi sieltä ostaa kotiin viemisiksi myös käsintehtyjä konvehteja, tryffeleitä ja moussepalleroita – minikokoisista leivoksista puhumattakaan.

Suklaa valmistetaan usein puodeissa paikan päällä, ja tällöin pääsee seuraamaan rasiaan ostettavan herkun valmistusprosessia. Aliarvostettu Bryssel on omiaan arkea pakoon juoksevalle matkaajalle, sillä kaupungin sokkeloiset kadut tarjoilevat tutkittavaa jokaisen kulman takana. Omatoimimatkailija löytää edullisia lentomatkoja ja hotellipaketteja etenkin talvikaudella. Vinkit Brysseliin listasi Huffington Postin matkatoimittaja Susan Fogwell.