Emma Watson voitti arvostetun palkinnon – omisti kuolleelle hamsterilleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Emma Watson vietti koko nuoruutensa julkisuudessa, sillä hän nousi maailman tietoisuuteen jo 10-vuotiaana ensimmäisen Harry Potter -elokuvan myötä. Malliuraa tekevä näyttelijä on opiskellut viime vuodet englantilaista kirjallisuutta Brownin yliopistossa, josta hän valmistui keväällä.

YK:n hyväntahdon lähettiläänä toimiva Emma Watson nousi taannoin otsikoihin pidettyään New Yorkissa laajalti lehdistössä siteeratun puheen feminismistä. Nyt tähti on kuitenkin päätynyt uutisiin toisenlaisen puheen merkeissä. Arvostetun Britannia Award for British Artist of the Year -palkinnon pokannut näyttelijätär nimittäin kiitti puheessaan kuollutta hamsteriaan, ja omisti palkintonsa sille.

– Minulle on kunnia saada tämä palkinto, sillä brittiläinen elokuvateollisuus ei ole ainoastaan ollut minulle työpaikka, se on sijaisperhe jossa olen kasvanut. Kaunis vaikkakin hieman karmiva esimerkki tästä tapahtui kuvatessamme ensimmäistä Harry Potter -elokuvaa, Emma Watson kuvaili.

– Lemmikkihamsterini Millie sai sydänkohtauksen ja kuoli. Niinpä lavastajat rakensivat pienen hauta-arkun hamsterille. Siinä oli samettinen vuori ja hopeinen laatta, johon Millien nimi oli kaiverrettu, näyttelijätär jatkoi.

23-vuotias näyttelijäkaunotar on tehnyt viime vuosina pesäeroa lapsitähden imagoonsa ja Harry Potter -rooliinsa. Watson on nähty viime aikoina Noan ja The Bling Ring -elokuvien pääosissa. Leffauran ohella hän on kuitenkin poseerannut jo parin vuoden ajan mallina muun muassa Burberryn mainoksissa.