Nainen sai HIV:n manikyyristä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brittiläinen 22-vuotias nainen on saanut HIV-tartunnan kynsienhoitovälineistä. Neitokaisen kynnet oli hoidettu likaisilla välineillä ja virus oli tarttunut naiseen kynsinauhaan tulleen haavan kautta. Nuorukainen oli hakeutunut hoitoon pitkittyneen huonovointisuuden takia ja hänen verikokeestaan selvisi, että naisella on HIV.

Kun nainen kuuli saaneensa HIV:n, tiesi hän heti mistä lähteä selvittämään asiaa. Neitokaisen serkulla oli hiljattain todettu HIV ja hänen hoitonsa oli aloitettu. Nainen muisti, että hän on jakanut kynsienhoitovälineensä serkkunsa kanssa ja he ovat tehneet välineillä vuorotellen toisilleen trendikynsiä. Välineet olivat saastuneet verestä ja virus tarttui niiden kautta serkkuun.

Viruksen tarttuminen likasten välineiden kautta on valitettavan yleistä. Lääkärit ovat muistuttaneet, että tavallinen kanssakäyminen ei tartuta virusta, mutta virus leviää eritteiden ja veren kautta. Ihmisten tulisi noudattaa toimissaan hygieenisyyttä ja huolellisuutta niin virusten ja tautien tarttumiselta vältyttäisiin.