Mies putosi katolta – lapio upposi takapuoleen!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensiavuissa joudutaan päivittäin tilanteisiin, jotka eivät sovi heikkohermoisen henkilön silmille tai korville. Ohiolainen lääkäri Kevin Klauer on tottunut näkemään työssään järkyttäviä tapauksia, mutta erään potilaan onnettomuus sai jopa tohtorin itse pyörittelemään päätään.

YouTube
YouTube

Sairaalaan toimitettu mies oli korjannut kotinsa kattoa. Yhtäkkiä hänen tasapainonsa petti ja mies putosi suoraan maassa törröttäneen lapion päälle. Lapio uppoutui miehen alapäästä sisään, ja tuskainen uhri toimitettiin ensiapuun Klauerin hoidettavaksi. Haastavinta tohtorin mukaan oli se, että heidän täytyi ensiavussa selvittää, kuinka syvälle lapion pää oli uponnut miehen sisään.

– Lääkäreitä ei ole yksinkertaisesti koulutettu tutkimaan potilaita, joiden peräsuoli on lapion lävistämä, Klauer parahtaa Untold Stories Of The E.R. -ohjelmassa.

Lapio oli lävistänyt miehen peräaukon ja kivespussien välissä olevan välilihan. Tämä aiheutti hoidolle uusia haasteita. Hoitohenkilökunta myös pelkäsi, että miehen sisäelimet tai isot verisuonet olisivat vahingoittuneet. Lapio onnistuttiin kuitenkin poistamaan ilman suurempia koplikaatioita ja potilas parani onnettomuudesta. Mies palkkasi ammattilaisen korjaamaan katon kuntoon.