Nainen värjäsi koirastaan tiikerin – hervoton näky

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pienessä kylässä asusteleva cavachon Millie on saanut turkkiinsa erikoisen värin. Koiranomistaja on nimittäin värjännyt koiransa turkin muistuttamaan tiikerin turkkia. Oranssi koira mustine raitoineen on melkoinen näky kadulla.

YouTube
YouTube

Koiranhoidon ammattilaiseksi opiskellut perheenäiti on värjännyt koiransa allergiatestatuilla kestoväreillä oranssiksi. Äiti on kertonut keksineensä idea Halloweenina miettiessään, miten saisi piristettyä kodin elämää. Aasiassa ja Yhdysvalloisssa lemmikkien värjääminen on yleistynyt, ja perheenäiti päätti kokeilla netistä tilaamiaan turkkivärejä koiraansa.

Pieni cavahon on suloisen näköinen tiikerimäisessä turkissaan, mutta oli koira suloinen ennen värjäystäänkin. Monet ovat kritisoineet naista koiransa värjäämisestä.

Eläintensuojeluviranomaisten mukaan turkin värjääminen on lemmikeille vaarallista. Värjääminen on tarpeetonta ja sillä saattaa olla lemmikille hengenvaarallisia seurauksia. Millien omistaja ei välitä saamastaan kritiikistä, vaan hän on ylpeä perheen pienestä tiikerikoirasta. Jos koira osaisi ilmaista mielipiteensä, mitähän mieltä se olisi?