Isopäisten ihmisten ongelmat – suomalaiset voivat samaistua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

THL:n mukaan suomalaisilla on keskimääräistä suuremmat päät. Maamme kansalaiset sijoittuvat siihen pieneen 10-15 prosentin joukkoon, joka on WHO:n mukaan maailman isopäisintä porukkaa. Isopäisyys ei ole yhteydessä älykkyyteen, vaan kyseessä on voimakkaasti perinnöllinen ominaisuus.

YouTube
YouTube

Kaikki isopäiset ihmiset tietävät, että suuri pään koko aiheuttaa ongelmia normaalielämään. BuzzFeed julkaisi videon, jossa ensimmäisenä mainitaan kypärät. Isopäiset joutuvat etsimään sopivaa kypärää kauemmin, sillä heidän ajatteluelimensä eivät sovi pienten kokojen sisälle.

Entäpä aurinkolasit? Turha toivo kokeilla tavanomaisia ja massatuotannolla tehtyjä kakkuloita, sillä ne näyttävät isopäisen silmillä lasten aurinkolaseilta. Ja ne kaikki liian pienet ja inhottavat hatut. Isopäiset eivät voi käyttää esimerkiksi lippalakkeja, joissa ei ole erillistä kokosäätöä tai isompia malleja. Onneksi julkisuudessa elää lukuisia isopäisiä menestyjiä, kuten Jay Leno ja Angelina Jolie. Tämä antaa toivoa kaikille massiivisilla kalloilla varustetuille ihmisille.